Champagne Paul Dangin & Fils Cuvée Saint-Cyr BRUT
Champagne Paul Dangin & Fils Cuvée Saint-Cyr BRUT

Tipsa en vän
Skicka

Champagne Paul Dangin & Fils Cuvée Saint-Cyr BRUT

Varan är tillfälligt slut i lager!

EXKLUSIV CHAMPAGNE PÅ 100% PINOT BLANC, EN MYCKET OVANLIG DRUVA FÖR OMRÅDET. DETTA ÄR EN LIKA SPÄNNANDE Champagne FÖR VINNÖRDEN OCH FÖR DEN SOM UPPSKATTAR PERSONLIGA, LÄCKRA CHAMPAGNER. 

92 poäng (++) Dina viner och Livets Goda. Nominerad till topp 10 i tävlingen "Årets Champagne". 

Champagne Cuvée Saint-Syr Brut fick 92 poäng av 93! — Tidningen "Livets Goda" Specialbilaga Champagne.

Vintyp: Champagne & Torrt

Producent: Paul Dangin & Fils

Distrikt:

Lagring: Går utmärkt att lagra

Volym: 750 ml

Alkoholhalt: 12 %

Förslutning: Champagnekork

Druva: 100 % Pinot Blanc

Doft: Förförsika toner av rostat bröd, mandel och gul grapefrukt.

Vinets karaktär: Ett gyllene vin med eleganta små bubblor. Smaken möter upp med moget äpple, toast, rostade nötter och en liten angenäm grapefruktbeska.

Passar till: Apertif

Denna champagne är gjord till 100% på druvan Pinot Blanc. Mindre än tre procent av vingårdarna i Champagne odlas med Pinot Blanc och druvan får inte nyplanteras. Detta är därför en unikt champagne som står på egna meriter men som dessutom får en speciell innebörd för både vinnördar och den som “kan allt om champagne”.

 Pinot Blanc

Pinot blanc även kallad ”blanc vrai” är en mutation av pinot noir. Druvsorten som alla förknippar med Alsace är en knepig druvsort som måste rås om med stor omsorg.

Druvorna blir stora och attackeras ofta av botrytis så noga arbete med beskärning i vingårdarna är nödvändig.

Pinot blanc är en mycket aromatisk druvsort, typiska aromer är ofta blommor och honung. 

Vingården:

Paul Dangin et Fils är en familjeproducent i byn Celles-sur-Ource. 11 familjemedlemmar är i dagsläget involverade i produktionen i det lilla champagnehuset som grundades 1947. De arbetar mycket kvalitetsmedvetet och har fått utmärkelser av flertalet franska vinguider.

Vingården har jobbat i 20 år enigt "lutte raisonné" De har fått "terra vitis" Certifikat vilket visar att de håller en hög miljömedvetenhet och att champagnerna nu klassas som Naturchampagner.

ALLT OM MAT / CHAMPAGNE I VÅRSOLEN, BLOGG ERICA LANDIN

CHAMPAGNE I VÅRSOLEN

I GÅR INVIGDE JAG OCH MINA FAVORITGRANNAR INNERGÅRDEN FÖR SÄSONGEN, SOM SIG BÖR MED ETT GLAS CHAMPAGNE. ÄNTLIGEN, SOL!

DET VAR EN CHAMPAGNE PÅ ENBART DRUVAN PINOT BLANC, VILKET ÄR OVANLIGT OCH LITE KUL FÖR MIG SOM VINNÖRD. DE TRE VANLIGA DRUVORNA I CHAMPAGNE ÄR DE BLÅ DRUVORNA PINOT NOIR OCH PINOT MEUNIER SAMT DEN VITA/GRÖNA DRUVAN CHARDONNAY. PINOT BLANC ÄR EN MUTATION AV PINOT NOIR OCH VÄLDIGT OVANLIG I OMRÅDET – DEN FÅR INTE HELLER NYPLANTERAS. CHAMPAGNEN, CUVÉE SAINT-CYR, VAR VACKERT GYLLENE MED FINA SMÅ BUBBLOR I MÄNGD, MED EN TYDLIG ÄPPELDOFT, FIN SYRA OCH EN NÅGOT NÖTIG FINISH. NICE!

TILL DETTA EN BIT CHAOURCHE, EN AV MINA FAVORITOSTAR TILL CHAMPAGNE. TRIPLE-CREAM, OCH GRÄDDIG SÅ DET FÖRSLÅR. PLUS LITE KVITTENMARMELAD SOM INTE ÄR SÅ SÖT ATT DEN FÖRSTÖR CHAMPAGNEN. 

Läs mer på www.champagne-dangin.com

 

 

 

 

 

 

Läs mer