Druvorna skördas vid god mognad för att få rätt balans mellan socker och aciditet. Alkoholjäsning sker vid låg temperatur (16 ° C till 17 ° C) och vid låg hastighet för att bevara aromer. Vingården använder «Ancestrale» metoden för att producera sina mousserande viner.
Information Engelska / Information English
This Méthode Ancestrale sparkling is 100% Cabernet Franc, and usually comes from a single vintage. The vines range from 18 to 30 year old, and are planted on limestone soil with grass growing between the rows. The grapes are destemmed and macerate for 24 hours at 16° C to preserve the freshness of the aromas. The wine is vinified and aged in stainless steel tanks, with blocked malolactic in order to keep its vivacity. It is aged for 15 months on its fine lees, then a final dosage of 0.9 grams sugar/liter is added, giving 5 grams of RS per liter. Delicate and fresh bouquet of red fruits, firm acidity. It is perfect as an aperitif and pairs beautifully with savory/sweet pairings.
Vingården
Vingården Domaine du Vieux Pressoir ligger beläget i södra delen av Saumur regionen. Inom vinområden i Anjou och Saumur, är Domaine du Vieux Pressoir ett familjeägt vinhus som har avkunnats från far till son i fem generationer.
Dess nuvarande ägare, Bruno Albert, har i praktiken alla idéer med modern oenologi (studiet av vinframställning): hållbarhet, yield management, ogräsbekämpning, värmereglering, och producerar viner av exceptionell kvalitet.
Från valet av vinstockarna själva, till kontroll av vinframställning processen, är alla föremål för noggrann omsorg och uppmärksamhet.
AOC SAUMUR
Idag äger de 65 hektar vinodlingar, AOC Saumur, som ligger på två branta sluttningar av helt olika jordar -Turonian och Jurassic - som producerar viner som är typiska för regionen.
Vinmakaren Bruno Albert har lagt ner hela sitt hjärta och själ, liksom sin tekniska skicklighet, i sitt arbete för att upprätthålla rykte och framgång av hans viner.
Utmärkelser
I många år, har prestigefyllda utmärkelser givits för att markera kvaliteten på deras viner: Concours Général Agricole i Paris, Concours de Macon, Concours des Vignerons indépendants, Concours Des Ligers, Concours des Lys, etc ...
Press
Gården har hamnat i många specialtidningar: Guide Hachette, Guide Dussert Gerber, mat & Vins de France, Vintage Magazine, Vins Magazine, Guide des Vins de Propriétés, Gilbert & Gaillard, Saveurs, La Revue du Vin de France, Chasseur Français Le Petit Futé, etc ...