Saumur Brut Rosé
Saumur Brut Rosé

Tipsa en vän




Skicka

Saumur Brut Rosé

Lanseras 27/5- 2020
Ett Lyxigt franskt mousserande rosévin med fina komplexa aromer av bär och frukter. Små pärlande bubblor och fin eftersmak. 
Detta mousserande vin framställs på samma traditionella metod som champagne.
-
-
Foodfolder - Pigga bubblor från Loire med inslag av mineral, svartvinbärsblad, äpple och citrus. Perfekt mingel bubbel eller till  fräscha sallader alt. desserter. 138 kr (*BS)
DN - Härligt avväpnande rosébubbel från Loire.

Vinguidens kunder kommenterar Saumur Fines Bulles Rosé

  • 2018-02-07 - Hanna
    Trevlig doft med inslag av röda bär

Systembolagets artikelnummer: 7537801

Vintyp: Mousserande / Torrt

Producent: Domaine Du Vieux Pressoir

Distrikt: Saumur / Loire

Lagring: 18 månader

Volym: 750 ml

Alkoholhalt: 13%

Förslutning: Champagnekork

Druva: 100 % Cabernet Franc

Doft: Aromer av röda bär och frukter

Vinets karaktär: Torrt moussernade rosévin med aromer av bär och frukter.

Passar till: Aperitif samt dessert

Druvorna skördas vid god mognad för att få rätt balans mellan socker och aciditet. Alkoholjäsning sker vid låg temperatur (16 ° C till 17 ° C) och vid låg hastighet för att bevara aromer. Vingården använder «Ancestrale» metoden för att producera sina mousserande viner.

Information Engelska / Information English

This Méthode Ancestrale sparkling is 100% Cabernet Franc, and usually comes from a single vintage. The vines range from 18 to 30 year old, and are planted on limestone soil with grass growing between the rows. The grapes are destemmed and macerate for 24 hours at 16° C to preserve the freshness of the aromas. The wine is vinified and aged in stainless steel tanks, with blocked malolactic in order to keep its vivacity. It is aged for 15 months on its fine lees, then a final dosage of 0.9 grams sugar/liter is added, giving 5 grams of RS per liter. Delicate and fresh bouquet of red fruits, firm acidity. It is perfect as an aperitif and pairs beautifully with savory/sweet pairings. 

Vingården

Vingården Domaine du Vieux Pressoir ligger beläget i södra delen av Saumur regionen. Inom vinområden i Anjou och Saumur, är Domaine du Vieux Pressoir ett familjeägt vinhus som har avkunnats från far till son i fem generationer.

Dess nuvarande ägare, Bruno Albert, har i praktiken alla idéer med modern oenologi (studiet av vinframställning): hållbarhet, yield management, ogräsbekämpning, värmereglering, och producerar viner av exceptionell kvalitet.
Från valet av vinstockarna själva, till kontroll av vinframställning processen, är alla föremål för noggrann omsorg och uppmärksamhet.
AOC SAUMUR

Idag äger de 65 hektar vinodlingar, AOC Saumur, som ligger på två branta sluttningar av helt olika jordar -Turonian och Jurassic - som producerar viner som är typiska för regionen.
Vinmakaren Bruno Albert har lagt ner hela sitt hjärta och själ, liksom sin tekniska skicklighet, i sitt arbete för att upprätthålla rykte och framgång av hans viner.

Utmärkelser

I många år, har prestigefyllda utmärkelser givits för att markera kvaliteten på deras viner: Concours Général Agricole i Paris, Concours de Macon, Concours des Vignerons indépendants, Concours Des Ligers, Concours des Lys, etc ...

Press

Gården har hamnat i många specialtidningar: Guide Hachette, Guide Dussert Gerber, mat & Vins de France, Vintage Magazine, Vins Magazine, Guide des Vins de Propriétés, Gilbert & Gaillard, Saveurs, La Revue du Vin de France, Chasseur Français Le Petit Futé, etc ...

Läs mer