Allt om Mat / Champagne i vårsolen, Blogg Erica Landin

Champagne i vårsolen

I går invigde jag och mina favoritgrannar innergården för säsongen, som sig bör med ett glas champagne. Äntligen, sol!

Det var en champagne på enbart druvan Pinot Blanc, vilket är ovanligt och lite kul för mig som vinnörd. De tre vanliga druvorna i champagne är de blå druvorna Pinot Noir och Pinot Meunier samt den vita/gröna druvan Chardonnay. Pinot Blanc är en mutation av Pinot Noir och väldigt ovanlig i området – den får inte heller nyplanteras. Champagnen, Cuvée Saint-Cyr, var vackert gyllene med fina små bubblor i mängd, med en tydlig äppeldoft, fin syra och en något nötig finish. Nice!

Till detta en bit chaourche, en av mina favoritostar till champagne. Triple-cream, och gräddig så det förslår. Plus lite kvittenmarmelad som inte är så söt att den förstör champagnen. Japp, nu är det vår! PS. Vinet kommer från Paul Dangin och säljs av www.frenchwine.se