Receipt badge

Boeuf au vin

Boeuf au vin

Ingredienser

Boeuf au vin
(Fransk höggrev i vin)
4 portioner
1 kg högrev med ben
100 g sidfläsk
20 smålökar
400 g champinjoner, i stora tärningar
4 vitlöksklyftor
7 dl rött vin
4 msk olja
salt
peppar
3 lagerblad
1 kvist timjan

Vintips till denna rätt - Läs mer.


Så här gör man:

Sätt ugnen på 120 grader.
Låt fläsket brynas på medelvärme i en gryta. Tillsätt smålökarna, vitlök och
champinjonerna. Bryn ca 5 minuter.
Lägg i köttet, lagerblad, salt, peppar, timjankvistar och häll över vinet.
Lägg på lock och kör i ugnen ca 4 timmar, köttet ska trilla från benen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna köttet med en fräsch sallad och nybakad baguette.