Receipt badge

Medelhavssallad med grillad kyckling, oliver och rostade solrosfrön.

Medelhavssallad med grillad kyckling, oliver och rostade solrosfrön.

Ingredienser

4 port
Dressing
2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
2 msk söt senap
3 msk honung
1 dl dragonvinäge
1 tsk salt
1 dl olivolja


400 g kycklinginnerfilé / Alt Halloumi (Vegetariskt)
½ rödlök
1 morot
200 g grillad paprika i lag/olja, avrunnen
200 g blandad sallad
2 dl oliver
1 dl solroskärnor

Matigare kycklingsallad med primörer. För ett vegetariskt alternativ passar det utmärkt att byta ut kycklingen mot grillad Halloumi.


Så här gör man:

1. Blanda alla ingredienserna till dressingen, utom oljan, i en skål. Tillsätt sedan oljan i tunn stråle under omrörning, då blir dressingen tjock och fyllig.
2. Skala och skiva rödlöken tunt, skala moroten och hyvla den i tunna strimlor, gärna på mandolin, eller med potatisskalare.
3. Dela paprikan i grova bitar.
4. Skölj salladen väl, gärna i salladsslunga, och låt den rinna av.
5. Blanda sallad, oliver och grönsaker i en bunke och dressa väl. 
6. Grilla eller stek kycklinginnerfiléerna genomstekta(innertemp 70 grader), salta och peppra.
7. Lägg upp salladen på fat, fördela över den nygrillade kycklingen och solroskärnor.

Tips! Ha i lite kokt, kall pasta eller bulgur för extra matig sallad, eller servera med färskt bröd. www.frenchwine.se/rosé