Receipt badge

Scampisallad med fetaost

Scampisallad med fetaost

Ingredienser

4 personer

24 st scampi utan skal (MSC-märkta) 
3 msk olivolja  
3-4 msk rågbrödssmulor   
1,5 st vitlöksklyftor, lätt krossade  
1 liten röd chili, hackad   
1 tsk salt   
2 krm svartpeppar  
1 st mangold   
1 påse ruccola   
1 st kruka basilika (basilikablad)  
6 st färska sparrisstjälkar (hyvlas i tunna strimlor)  
1 knippe rädisor (hyvlas i tunna strimlor)  
1 st paket fetaost (äkta grekisk)

Dressing

Till detta en lätt dressing på citronsaft, olivolja, salt och peppar, som vispas ihop

En härlig förrätt eller sommarlunch med primörer och lätt frästa scampi.

Läs mer för att se våra vintips!

 


Så här gör man:

1. Fräs scampin i upphettad olivolja med den finhackade vitlöken, rågbrödssmulor och en liten, hackad chilifrukt. Smaka av med salt (gärna flingsalt) och peppar.

2. Blanda alla primörer och dela upp i skålar.

3. Tillsaätt scampi och ringla över dressingen. Strö över lite flingsalt och nymalen peppar