Receipt badge

Vår/sommarsallad med Blåmögelost, Valnötter & Fikon

Vår/sommarsallad med Blåmögelost, Valnötter & Fikon

Ingredienser

4 personer

4-6 st färska och mogna fikon   
100 g valnötter (kan rostas i olja) 
1 st bit ädelost, helst av grönmögeltyp  
1-2 st rödlökar  
3 st röda äpplen  
ca150g blandade salladsblad, gärna både milda och bittra   Körsbärstomater (antal efter tycke)

Dressing:

Ringla några droppar vit balsamvinäger över salladen

Strö gärna över lite nymalen svartpeppar.

En perfekt sallad till vårens bufféer!

Läs mer för att se våra vintips!


Så här gör man:

1. Dela fikonen i fyra delar. Skär upp äppelbitar i lagom tunna skivor.

2. Blanda salladsbladen och lägg upp dem i en skål eller på ett stort vackert fat.

3. Tillsätt tomater, äppelbitar, rödlök, valnötter och fikonen.

4. Smula osten över salladen och ringla några droppar vit balsamvinäger. Strö gärna över lite nymalen svartpeppar.