Receipt badge

Vildsvinsgryta med rosmarin

Vildsvinsgryta med rosmarin

Ingredienser

Vildsvinsgryta med rosmarin
4 port
800 g vildsvinskött, grytbitar 2x2 cm (kan bytas mot t.ex. älg eller höggrev av nöt)
3 msk smör
1 gul lök
2 morötter
¼ rotselleri
3 vitlöksklyftor
1/2 flaska rödvin av god kvalitet
2 msk honung
2 msk balsamico
3 lagerblad
2 tsk torkad rosmarin
6 enbär, krossade
några kvistar färsk rosmarin

Vintips till denna rätt - Läs mer.


Så här gör man:

Hetta upp smöret i en stor gryta på medelvärme, och bryn köttet.
Skala och finhacka lök, morot, rotselleri och vitlök. Sänk värmen och häll det i grytan och låt det fräsa med köttet.
Slå över rödvinet, balsamico och honung och lägg i kryddorna. Koka upp, lägg på lock och sänk värmen. Låt grytan puttra i cirka 1 ½-2 timmar tills köttet är riktigt mört, utan att falla sönder. Ta av locket och låt såsen reducera (koka ner) tills grytan är tjock och mörk. Smaka av med salt och peppar. Hacka ned färsk rosmarin vid
servering.

Servera grytan tillsammans med potatis, pasta eller risotto.