Champagne Paul Dangin & Fils Cuvée Carte Noire
Champagne Paul Dangin & Fils Cuvée Carte Noire

Tipsa en vän
Skicka

Champagne Paul Dangin & Fils Cuvée Carte Noire

Underbart elegant champagne på 100% Pinot Noir, lagrad på ekfat. Djupt gyllene med små pärlande bubblor och generös doft.  

Naturvin: Vingården har jobbat i 20 år enigt "lutte raisonné" De har fått "terra vitis" certifikat vilket visar att de håller en hög miljömedvetenhet och champagnen är nu certifierat som ett "Naturvin".

Vinnare i kategorin "bästa champagnen under 300kr"Champagneprovning Hooks Herrgård 2017. 100 Champagner provades denna dag.

Champagnefynd under 400:- enl Håkan Larsson 

Dangin Cuveé Carte Noire, 275 kr – stor, kraftfull och matvänlig champagne i mogen stil med snygg, kritig finish. Perfekt till en fin skaldjursrätt vid nyår.

Livets Goda - Februari 2015 & Champagnespecial 2014. 90 LGP Mycket stark rekommendation, ett stort vin!

Systembolagets artikelnummer: 75141

Vintyp: Champagne & Torrt

Producent: Paul Dangin et Fils

Distrikt: Champagne

Lagring: Franska ektunnor

Volym: 750 ml

Alkoholhalt: 12 %

Förslutning: Champagnekork

Druva: 100 % Pinot Noir

Doft: En generös doft av mogna röda äpplen och grillad brioche matchas av pigga noter av Granny Smith och limeskal.

Vinets karaktär: Champagnen har en stram, elegant syra och tydlig mineralitet. Eftersom vinet är gjort på enbart Pinot Noir har det en extra bredd i smaken och kan njutas som aperitif men även till lätta maträtter, så som grillad majskyckling, sallad med paté eller en ostbricka med vitmögelostar. Vinet går utmärkt att dricka omgående men den som kan lägga undan en låda i ett till två år belönas med en extra dimension av fyllighet och rondör.

Passar till: Grillad majskyckling, fisk, sallad med paté samt vitmögelostar.

Vingården

Paul Dangin & Fils är en familjeproducent i byn Celles-sur-Ource. 11 familjemedlemmar är i dagsläget involverade i produktionen i det lilla champagnehuset som grundades 1947. Vingården arbetar mycket kvalitetsmedvetet och har fått utmärkelser av flertalet franska vinguider.

www.pauldangin et fils

Vingårdens ogräsbekämpning sker mekaniskt. Inga kemiska medel används. Mekanisk ogräsbekämpning kräver stor kunskap.

Naturvin:

Vingården har jobbat i 20 år enigt "lutte raisonné" De har fått "terra vitis" certifikat vilket visar att de håller en hög miljömedvetenhet och champagnen är nu certifierat som ett "Naturvin".

Utmärkelser

Två medaljer - International Wine Masters  (USA).

 

Läs mer