Pressrelease

PRESSMEDDELANDE

24 april 2013

 

Nya vinimportören Selected French Wine lanserar e-handelssajt med enbart franska viner 

I dagarna lanserades den nya vinimportören Selected French Wines nya hemsida,www.frenchwine.se, där företag, restauranger och konsumenter kan köpa unika, prisbelönta franska viner som inte finns i Systembolagets sortiment.

 

– Vi är otroligt glada över att äntligen få slå upp portarna och få visa vårt unika sortiment för alla våra vinintresserade kunder. Vi vill vara bäst på det vi gör. Därför har vi valt att endast saluföra franska viner, då vi har en lång och gedigen erfarenhet av Frankrike och dess viner. Vinerna vi erbjuder finns dessutom bara i vårt sortiment i Sverige, vilket gör det extra roligt, säger Ann-Marie Krogstad, delägare i Selected French Wine.

 

Vinerna i Selected French Wines sortiment kommer alla från mycket små och exklusiva vingårdar över hela Frankrike som inte exporterar till någon annan vinimportör i Sverige. Selected French Wine har valt att lägga sig i ett mellansegment prismässigt (priserna ligger på från 100 kronor och uppåt) och vinerna är av mycket god kvalitet. Kunderna köper vinerna direkt på hemsidanwww.frenchwine.se och leveranstiden är max fyra veckor. I sortimentet finns även ekologiska alternativ av mycket hög kvalitet.

 

Erica Landin, sommelier och grundare av Granat Stockholm AB, säger:

 

– I Bordeaux och närliggande Bergerac finns många bra viner från mindre producenter som inte har följt med i prisuppgången på Grand Cru Classé. Det är här man kan hitta pärlor och eftersom det inte finns så mycket av just denna kategori på Systembolaget är det en utmärkt idé att vända sig till näthandeln. Selected French Wine har hittat ett trevligt urval med jämn, god kvalitet.