RÅRAKOR PÅ SÖTPOTATIS MED LÖJROM

INGREDIENSER

Rårakor på sötpotatis med löjrom
4 port (som förrätt)
2 sötpotatisar
1 liten gul lök, hackad
1 ägg
1 msk potatismjöl
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar, nymald
smör, rapsolja
Till servering
100 g löjrom
200 g creme fraiche
1 citron
gräslök

SÅ HÄR GÖR MAN

Skala och riv sötpotatisen grovt. Blanda sötpotatis, lök, ägg, potatismjöl, salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Klicka ut ca 1 dl smet/råraka. Stek på medelhög värme 1-2 min på varje sida. Servera genast med en klick rom, en klick creme fraiche och citronklyfta. Garnera med gräslök.

CHAMPAGNE PAUL DANGIN & FILS CUVÉE CARTE NOIRE

Champagne
Paul Dangin et Fils

1 ST :    284 :-
6 ST :    0 :-
12 ST :   0 :-

Åk till toppen