Ingredienser
4 personer
4-6 st färska och mogna fikon
100 g valnötter (kan rostas i olja)
1 st bit ädelost, helst av grönmögeltyp
1-2 st rödlökar
3 st röda äpplen
ca150g blandade salladsblad, gärna både milda och bittra Körsbärstomater (antal efter tycke)
Dressing:
Ringla några droppar vit balsamvinäger över salladen
Strö gärna över lite nymalen svartpeppar.
En perfekt sallad till vårens bufféer!
Läs mer för att se våra vintips!
Så här gör man:
1. Dela fikonen i fyra delar. Skär upp äppelbitar i lagom tunna skivor.
2. Blanda salladsbladen och lägg upp dem i en skål eller på ett stort vackert fat.
3. Tillsätt tomater, äppelbitar, rödlök, valnötter och fikonen.
4. Smula osten över salladen och ringla några droppar vit balsamvinäger. Strö gärna över lite nymalen svartpeppar.