Saumur Puy Notre Dame Caradoc
Saumur Puy Notre Dame Caradoc

Tipsa en vän
Skicka

Saumur Puy Notre Dame Caradoc

Denna Saumur Puy-Notre-Dame har lagrats på franska ekfat i nio-tio månader. Vinet har aromer av mogna röda frukter som blandas fint med den rostade karaktären. Vinets åldrande kännerteckans i en trevlig eftersmak och fina lena tanniner. Doften blandas av vanilj och rostat bröd.

Lagringspotential: Saumur Puy-Notre-Dame viner kan drickas i sin ungdom, men deras komplexitet kommer ut efter några års lagring.

FYND - Allt Om Vin - okt 2017. 

SVD - Hett tips till alla cabernet francälskare: Ung i stilen med urtypiska gröna toner, gott om röda och lite småsyrliga bär, toppat med en härlig stjälkighet i smaken. Dricks bra nu, men kan med fördel sparas.

Betyg: 5 av 6

 

Pris: 155 kr

Systembolagets artikelnummer: 7326501

Vintyp: Rött ekfatslagrat/ silkeslent

Producent: Domaine du Vieux Pressoir

Distrikt: Saumur / Loire

Årgång: 2019

Volym: 750 ml

Alkoholhalt: 13,5%

Förslutning: Naturkork

Druva: Cabernet Franc 100%

Doft: Röda och svarta frukter

Vinets karaktär: Strukturerat vin med silkeslena tanniner, som domineras av aromer av röda och svarta frukter. Vinets åldrande kännerteckans i en trevlig eftersmak.

Passar till: Kötträtter, patéer och ost

Vingården Domaine du Vieux Pressoir ligger beläget i södra delen av Saumur regionen. Inom vinområden i Anjou och Saumur, är Domaine du Vieux Pressoir ett familjeägt vinhus som har avkunnats från far till son i fem generationer.

Dess nuvarande ägare har i praktiken alla idéer med modern oenologi (studiet av vinframställning): hållbarhet, yield management, ogräsbekämpning, värmereglering, och producerar viner av exceptionell kvalitet.
Från valet av vinstockarna själva, till kontroll av vinframställning processen, är alla föremål för noggrann omsorg och uppmärksamhet.
AOC SAUMUR

Idag äger de 65 hektar vinodlingar, AOC Saumur, som ligger på två branta sluttningar av helt olika jordar -Turonian och Jurassic - som producerar viner som är typiska för regionen.
Vinmakaren Bruno Albert har lagt ner hela sitt hjärta och själ, liksom sin tekniska skicklighet, i sitt arbete för att upprätthålla rykte och framgång av hans viner.

BELÖNINGAR

I många år, har prestigefyllda utmärkelser givits för att markera kvaliteten på deras viner: Concours Général Agricole i Paris, Concours de Macon, Concours des Vignerons indépendants, Concours Des Ligers, Concours des Lys, etc ...

PRESS

Gården har hamnat i många specialtidningar: Guide Hachette, Guide Dussert Gerber, mat & Vins de France, Vintage Magazine, Vins Magazine, Guide des Vins de Propriétés, Gilbert & Gaillard, Saveurs, La Revue du Vin de France, Chasseur Français Le Petit Futé, etc ...

 

Läs mer