Saumur Brut Traditional Saumur Brut Traditional
Saumur Brut Traditional

Tipsa en vän
Skicka

Saumur Brut Traditional

 

Lyxigt mousserande vin med en rik och elegant stil. Chardonnay ger en djup komplexitet för den totala balansen, medan Chenin Blanc lånar citrus och inslag av honung för en krämig konsistens. Vinet utvecklar en fin doft med nyanser av rostad brioche. Saumur Brut har en härlig volym och fina små gyllene bubblor. 

Vill man finna ett lyxigt budgetalternativ till Champagne har man hittat rätt i Saumur Traditional!. Detta är ett franskt mousserande vin gjort enligt Champagnemetoden, men i ett område utanför Champagne (Loire) och vinet får då inte kallas Champagne. 

Kommentarer 2019:

winetable.se

Vårbubblor, pratbubblor, lördagsbubblor! Chardonnay och Chenin - Friskt, blommigt stiligt och försvinnande! 

ALLT OM ViN #6 2017

“Bästa beställningsfynden just nu Saumur Traditional Brut Rekommenderas”

Vinguidens kunder kommenterar Saumur Traditional Brut

  • 2018-10-10 - Anonym
    Mycket prisvärt bubbel, friskt fruktigt med skön syra
  • 2018-02-07 - Sommelier
    Hmm... fint balanserad, charmigt syrlig stil.

 

Pris: 145 kr

 

Saumur Traditional SVD April 2019

Svenska Dagbladet
Fre 19/4- 2019, kl. 09.00

 

 

Systembolagets artikelnummer: 7178301

Vintyp: Mousserande / Torrt

Producent: Domaine Du Vieux Pressoir

Distrikt: Saumur / Loire

Lagring: 18 månader

Volym: 750 ml

Alkoholhalt: 13 %

Förslutning: Champagnekork

Druva: Chenin 100%

Doft: Aromer av rostad brioche och honung

Vinets karaktär: Chardonnay ger en djup komplexitet för den totala balansen, medan Chenin Blanc lånar citrus och inslag av honung för en krämig konsistens. Vinet utvecklar fin doft, härlig volym och fina små bubblor.

Passar till: Aperitif, buffe, sallader, kyckling,

Vingården Domaine du Vieux Pressoir ligger beläget i södra delen av Saumur regionen. Inom vinområden i Anjou och Saumur, är Domaine du Vieux Pressoir ett familjeägt vinhus som har avkunnats från far till son i fem generationer.

Dess nuvarande ägare, Bruno Albert, har i praktiken alla idéer med modern oenologi (studiet av vinframställning): hållbarhet, yield management, ogräsbekämpning, värmereglering, och producerar viner av exceptionell kvalitet.
Från valet av vinstockarna själva, till kontroll av vinframställning processen, är alla föremål för noggrann omsorg och uppmärksamhet.
AOC SAUMUR

Idag äger de 65 hektar vinodlingar, AOC Saumur, som ligger på två branta sluttningar av helt olika jordar -Turonian och Jurassic - som producerar viner som är typiska för regionen.
Vinmakaren Bruno Albert har lagt ner hela sitt hjärta och själ, liksom sin tekniska skicklighet, i sitt arbete för att upprätthålla rykte och framgång av hans viner.

BELÖNINGAR

I många år, har prestigefyllda utmärkelser givits för att markera kvaliteten på deras viner: Concours Général Agricole i Paris, Concours de Macon, Concours des Vignerons indépendants, Concours Des Ligers, Concours des Lys, etc ...

PRESS

Gården har hamnat i många specialtidningar: Guide Hachette, Guide Dussert Gerber, mat & Vins de France, Vintage Magazine, Vins Magazine, Guide des Vins de Propriétés, Gilbert & Gaillard, Saveurs, La Revue du Vin de France, Chasseur Français Le Petit Futé, etc ...

 

 

Läs mer