Saumur Elégance
Saumur Elégance

Tipsa en vän
Skicka

Saumur Elégance

Denna underbara Chenin Blanc är ett torrt vitt vin gjort i en stil som fransmännen kallar "sec tendre" - dvs ett torrt vin med en lätt restsötma för att få en liten extra fruktighet. Vinet har en doft av äpple och aprikos med smak av vita frukter. Finishen är elegant och vacker, trevlig mineralitet slutligen torrt.

Kommentarer 2019:

gastronomika_wine

Härlig Chenin från älskade Loire! 🇫🇷
Ett perfekt vin till sommarens lättare grillrätter. Varför inte en grillad lax? 
Elegant vin med både mineral och blommighet med en lätt restsötma som smakbärare. 

Utmärkelser/medaljer:

Saumur "Elegance" Fick Guld medalj på Concours Général Agricole de Paris (2014) 2012: Silver medalj på Concours Général Agricole PARIS (2013)

 

Pris: 124 kr

Systembolagets artikelnummer: 70614

Vintyp: Vitt / Torrt

Producent: Domaine du Vieux Pressoir / Bruno Albert

Distrikt: Loire

Årgång: 2020

Lagring: Drick nu - 2026

Volym: 750 ml

Alkoholhalt: 13 %

Förslutning: Naturkork

Druva: Chenin 100%

Doft: Vita blommor och frukter med mineralitet

Vinets karaktär: Smak av vita frukter. Vinet har fin mineralitet

Passar till: Serveras kyld, mellan 8 och 10 ° C, underbar med skaldjur, fisk som abborre, gädda och lax. Passar även med kyckling..

Vingården Domaine du Vieux Pressoir ligger beläget i södra delen av Saumur regionen. Inom vinområden i Anjou och Saumur, är Domaine du Vieux Pressoir ett familjeägt vinhus som har avkunnats från far till son i fem generationer.

Dess nuvarande ägare, Bruno Albert, har i praktiken alla idéer med modern oenologi (studiet av vinframställning): hållbarhet, yield management, ogräsbekämpning, värmereglering, och producerar viner av exceptionell kvalitet.
Från valet av vinstockarna själva, till kontroll av vinframställning processen, är alla föremål för noggrann omsorg och uppmärksamhet.
AOC SAUMUR

Idag äger de 65 hektar vinodlingar, AOC Saumur, som ligger på två branta sluttningar av helt olika jordar -Turonian och Jurassic - som producerar viner som är typiska för regionen.
Vinmakaren Bruno Albert har lagt ner hela sitt hjärta och själ, liksom sin tekniska skicklighet, i sitt arbete för att upprätthålla rykte och framgång av hans viner.

 

Läs mer